28-09-06

399. Druiventaart.

druiventaart

Benodigdheden:

* 125 gr boter
* 250 gr bloem
* zout
* 3 eieren
* 500 gr witte druiven
* zwarte druiven
* s75 gr suiker
* 50 gr griessuiker
* 15 cl room

Werkwijze:

1. Kneed de zachte boter met de suiker en doe er een heel ei bij. Wanneer het mengsel glad is de bloem en het zout toevoegen. Kneed het deeg tot een bol en laat die tenminste 1 uur rusten.
2. Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm. Doorprik de bodem met een vork.
3. Schik de blauwe druiven in het midden, in de vorm van een tros en vul de rest van de oppervlakte in met witte druiven.
4. Klop 2 eieren, de room en de suiker. Giet dit mengsel over de druiven.
5. Zet in een op 180°C voorverwarmde oven en laat 40 minuten bakken. Dien lauw op, eventueel bestrooid met poedersuiker.

17:42 Gepost door Mamamia in Gebak | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.