30-09-06

400. Champignonterrine.

champignonterrine

Benodigdheden:

* 2 uien
* 2 teentjes knoflook
* 750 gr champignons
* olie
* 1 eetlepel marjolein
* 1 eetlepel oregano
* peper en zout
* 200 gr gemalen hazelnoten
* sojasaus
* 3 eieren

Werkwijze:

1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes.
2. Stoof de ui in wat olie. Voeg de knoflook en de champignons toe. Voeg alle kruiden toe, roer de noten erdoor, besprenkel met een scheutjes sojasaus en laat alles nog even doorstoven.
3. Zet de kom even in een koudwaterbad zodat de mengeling wat afkoelt. Klop de eieren los en doe die bij het adfgekoelde champignonmengsel.
4. Giet de massa in een cakevorm of ovenschaal en plaats de terrine 1 uur in een oven van 180°C.

17:40 Gepost door Mamamia in Vegetarisch | Permalink | Commentaren (0) | Tags: uien, knoflook, olie, peper en zout, sojasaus, eieren |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.