01-10-06

401.Romige zalmtaart met basilicum

zalmtaart

Benodigdheden:

* 1 zanddeeg
* 300 gr verse zalm
* 1 ei
* 1,5 dl crème fraîche
* 2 dl melk
* zout en peper
* 1 el verse gehakte basilicum

Werkwijze:

1. Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een springvorm in van 22 cm doorsnee en 2,5 cm hoog. Bekleed de zanddeeg met de vorm. Bak de taartbodem 20 min. voor. Hierbij legt men bakpapier met bonen op de taartvorm.
2. Voor de vulling: snijd de zalm in blokjes. Doe ze in een keukenmachine en laat telkes kort draaien tot de zalm is vermalen. Voeg het ei toe en laat het 10 sec. meedraaien, doeg de crème fraîche toe en pureer het geheel. Doe het in een kom en roer de melk erdoor. Voeg zout en peper en basilicum toe.
3. Giet het mengsel in de taartbodem en bak de taart 20-30 min. tot hij stevig is. Als u er in het midden een mes in steekt, moet het er schoon ui komen. laat de taart op een rooster afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen. Laat hem voor het aansijden afkoelen. Serveer de quiche warm met een groene salade.

De commentaren zijn gesloten.