05-10-06

405. Gegrilde tonijn met sinaasappel en ansjovis.

gegrilde tonijn

Benodigdheden:

* 2 dl versgeperst sinaasappelsap
* 3 el olijfolie
* 55 gr ansjovisfilet in olie, grof gesneden
* een snuifje gedroogde chilipeper
* peper
* 1 stuk gefileerde tonijn van ongeveer 600 gr.

Werkwijze:

1. Vermeng de sinaasappelsap, 2 el olijfolie, de stukjes ansjovis en hun olie, de chilipeper en de peper in een miet-metalen schaal waarin de tonijn past. Leg de tonijn erin en lepel de marinade eroverheen. Dek de schaal af en zet hem minstens twee uur in de koelkast om te marineren: keer de vis af en toe om. Haal de schaal 20 min. voor u gaat koken uit de koelkast zodat de vis op kamertemperatuur kan komen.
2. Haal de tonijn uit de marinade en dep hem droog. Verhit de overgebleven eetlepel lijfolie en een grote bakpan boven een hoog vuur. Leg de tonijn in de pan en schroei hem gedurende 1 min. aan alle zijden dicht totdat de vis lichtbruin en krokant is. Leg de tonijn in een bakblik en dek dit goed af met aluminiumfolie.
3. Bak de vis in een voorverwarmde oven (220°C) gedurende 8 min. Haal de schaal uit de oven en laat de vis minstens 2 min. rusten alvorens hem aan te snijden.
4. Doe intussen de marinade over in een steelpan en breng deze op een hoog vuur aan de kook. Laat de vleoistof minstens 2 min. goed doorkoken.
5. Leg de tonijn op een dienschaal en snijd hem in dikke plakken. Zet de saus afzonderlijk op tafel om over de vis heen te scheppen. Deze tonijn kan warm of op kamertemperatuur worden opgediends, maar de saus is warm het lekkerst.

13:36 Gepost door Mamamia in Spaanse gerechten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: olijfolie, ansjovis, chilipeper, tonijn |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.