09-10-06

408. Tomatenrijst.

tomatenrijst

Benodigdheden:

* 6 tomaten
* 1 el olijfolie
* 1 ui, fijngesnipperd
* 1 el currypasta
* 1 tl gemalen koriander
* 1 tl gemalen komijn
* peper en zout
* 175 gr basmatirijst
* 600 ml kippebouillon
* 2 el verse koriander

Werkwijze:

1. Snij 4 tomaten doormidden en haal het middelste eruit. Zet ze apart. Hak de rest van de tomaten grof en zet eveneens apart;
2. Verhit de olie in de pan en fuit hierin de ui tot hij zacht is. Voeg de bewaarde tomaathelften toe, samen met de currypasta, koriander, komijn en peper en zout naar smaak en bak 2-3 min.
3. Voeg de rijst toe en bak 2-3 min.. Schenk de bouillon erbij en laat het 10-12 min. sudderen, of tot de rijst gaar is en de tomatenpulp goed is opgenomen. Verwijder de tomatenvezeltjes zoveel mogelijk.
4. Meng de achtergehouden gehakte tomaten en de verse koriander in een kom en roer dit door de rijst.

De commentaren zijn gesloten.