10-10-06

409. Steak au poivre

steak

Benodigdheden:

* 4 lendebiefstukken van 200 gr.
* 2 el olijfolie
* 6 el zwarte peperkorrels
* 40 gr boter
* 3 el cognac
* 60 ml. witte wijn
* 125 ml room
* zout en peper

Werkwijze:

1. Wrijf de biefstukken aan beide kanten in met olie en druk de geplette peperkorrels in het vlees.
2. Laat de boter smelten in een braadpan en bak de biefstukken twee tot vier minuten aan elke kant.
3. Voeg de cognac toe en fambleer door de cognac in brand te steken.
4. Leg de biefstukken op een warme schotel. Doe de wijn in de pan en laat al roerend één minuut koken om de pan te blussen. Voeg de room toe en roer nog 1 tot 2 min.. Breng op smaak en giet de saus over de biefstukken.
5. Lekker met fritjes en salade.

De commentaren zijn gesloten.