11-10-06

411. Everzwijnfilet.

everzwijnfilet

Benodigdheden:

* 750 gr everzwijnfilet
* 250 gr camembert
* 50 ml room
* 12 kleine in de schul gekookte aardappelen
* 400 gr courgette
* 400 gr bospaddestoelen
* 1 ui
* 2 el fijngehakte gemengde verse kruiden
* 2 el olie
* sap van 1 citroen
* peper en zout
* 50 ml rode wijn

Werkwijze:

1. Pureer de camembert met de room in de mixer
2. Verwarm de over voor op 180°c
3. Spoel het vlees af en laat het uitlekken. Kruide het met peper en zout. Braad het daarna in hete olie aan.
4. Leg drievierde deel van het camembertmengsel op het filet. Laat het vlees daarna in de oven gaar worden.
5. Pel de in de schil gekookte aardappelen. Bak ze in een andere pan tot ze goudgeel zijn.
6. Roer de kruiden door de rest van het camembertmengsel. Doe het mengsel over de aardappele. Laat ze in de oven onafdgedekt verder bakken tot de korst goudgeel is.
7. Hak de gepelde ui fijn. snijd de gewassen courgette in reepjes.
8. Maak de bospaddestoelen schoon, snijd ze in plakjes en besprenkel met citroensap.
9. Verhit de boter en fruit de ui tot hij glazig is.
10. Voeg de courgettereepjes toe en stoof het mengsel en daarna de bospaddestoelen bij de groenten. Laat ze even mee stoven. Blus het mengsel met de rode wijn.
11. Breng op smaak met peper en zout.
12. Snijd het everzwijnfilet in plakjes en schik ze samen met groenten en de kaasaardappeltjes op de borden.

De commentaren zijn gesloten.