17-10-06

415. Appelkruimeltaart.

appelkruimeltaart

Benodigdheden:

* 8 stoofappels
* 2 el bastardsuiker
* 125 gr bloem
* 95 gr bruine bastardsuiker<
* 3/4 tl kaneel
* 100 gr boter in stukjes

Werkwijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de appels en boor ze uit, snijd ze in 8 parten. Breng ze in een pan met 1/4 kop water aan de kook, zet het vuur laag en dek de pan af. Kook de appels in circa 15 min. net zacht. Haal ze van het vuur, giet ze af en roer de suiker erdoor. Schep de appels in een ovenschaal van 1,5 l.
2. Doe de bloem in een kom en roer de bruine suiker en kaneel erdoor. Wrijf de boter er met uw vingers door tot het mengsel op broodkruimels lijkt. Bestrooi het applemengsel gelijkmatig met de kruimels, zodat het geheel bedekt wordt. Bak het 25-30 min. of tot de laag krokant en goudbruin is. Serveer meteen met room of ijs.

21:06 Gepost door Mamamia in Desserten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kaneel, stoofappels, bastardsuiker, boter |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.