23-10-06

421. Zalmmoten met groene saus. - Salmón a la plancha con salsa verde.

zalmmoten

Benodigdheden:

* 70 gr takjes verse bladpeterselie
* 8 blaadjes verse basilicum
* 2 takjes verse oregano
* 4 fijngesneden ansjovisfilets
* 2 tl kappertjes
* 1 gijngesnipperde ui
* 1 teentje knoflook
* 3 tl citroensap
* 125 ml olijfolie
* 4 zalmmoten
* 2 el olijfolie
* peper en zout

Werkwijze:

1. Doe de peterselie, basilicum, oregano,ansjovis, sjalot, knoflook en citroensap in een keukenrobot en maak alles zeer fijn. Voeg met kleine scheutjes de olijfolie toe. Doe de saus in een kom en dek ze af met plastiekfolie en bewaar in de koelkast.
2. Bestrijk de zalmfilets aan weerskanten met de olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een grote pan. Leg de zalmmoten in de pan en laat ze 3 min. bakken. Draai de moten om en bak ook de andere kant.
3. Schep wat groene saus over de zalmmoten en dien op.

De commentaren zijn gesloten.