25-10-06

422. Konijnfilet met basilicum.

konijnfilet

Benodigdheden:

* rugfilet van 4 wilde konijnen
* 150 ml vleesbouillon
* 4 el kweekpeergelei
* 8 kruidnagels
* 1 citroen
* verse basilicum
* 2 el boter
* peper en zout

Werkwijze:

1. Verwijder de huid en vliezen en was de filets en dep ze droog. Strooi peper en zout over.
2. Verhit de bouillon met de gelei en de kruidnagels en laat dit inkoken.
3. Braad de filets aan in een andere pan. Doe ze daarna in de eerste pan.
4. Laat het vlees afgedekt ongeveer 5 min stoven. Besprenkel met citroensap.
5. Snijd de basilcum in smalle reepjes en strooi ze over de filet. Leg het vlees op een bedje van peultjes en sperziebonen of groentjes naar keuze. Serveer met gekookte aardappelsn.

De commentaren zijn gesloten.