26-10-06

423. Paling in bier.

paling1

Benodigdheden:

* 700 gr paling
* 4 sjalotten
* 2 teentjes knoflook
* 2 eierdooiers
* 1 el bloem
* 0,5 l pilsbier
* 4 el olijfolie
* 3 el vers gehakte peterselie
* peper en zout

Werkwijze:

1. Maak de paling schoon, ontvel hem en snijd hem in stukken. Spoelen en droogdeppen.
2. Pel de knoflook en de sjalotten en hak ze fijn.
3. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak er de paling in tot ze aan beide kanten goudbruin gekleurd zijn.
4. Strooi de bloem, peper en zout, de fijngesnipperde sjalotten knoflook overheen. Giet er tensloote het bier bij.
5. Laat alles onder regelmatig roeren gedurende 10 min. stoven. Haal de pan van het vuur en laat 3 min. afkoelen. Meng er de eidooiers en de peterselie door en verdeel alles over verwarmde borden. Serveren met frietjes of stokbrood.

De commentaren zijn gesloten.