26-10-06

424. Mississippi mud pie.

mississippi

Benodigdheden:

* 225 gr bloem
* 2 el cacaopoeder
* 150 gr boter
* 2 el bastardsuiker
* 2 el koud water

Voor de vulling:

* 175 gr boter
* 350 gr bruine bastersuiker
* 4 losgeklopte eieren
* 4 el gezeefde cacaopoeder
* 150 gr pure chocolade
* 3 dl slagroom
* 1 tl chocolade-extract

Bovenlaag:

* 4,25 dl stijfgeklopt slagroom
* chocoladeschilfers.

Werkwijze:

1. Zeef voor het deeg de bloem en cacao boven een kom. Verwerk de boter erdoor tot kruimels ontstaan. Roer de suiker erdoor en genoeg water om een soepel deeg te vormen. Laat het 15 min. rusten in de koelkast.
2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Bekleed een taartvorm met de deeglap. Leg bakpapier met steunvulling (bonen) op de taartbodem en bak 15 min. in een op 190°C voorverwarmde oven. Verwijder de steunvulling en bakpapier en bak de bodem nog 10 min. tot hij krokant is.
3. Klop voor de vulling de boter met de suiker. Roer beetje voor beetje de eieren en cacao erdoor. Smelt de chocolade en roer hem samen met de slagroom en het chocolade-extract door het eimengsel.
4. Schenk het mengsel in de taartbodem. Bak de taart 45 min. op 160°C, tot de vulling gestold is.
5. Laat afkoelen. Leg hem op een gebakschaal en bedek hem met stijfgeklopte slagroom. Zet de taart in de koelkast.
6. Garneer de taart met chocoladeschilfers en schocoladekrullen. Plaats hem tot gebruik in de koelkast.

22:10 Gepost door Mamamia in Gebak | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bloem, cacaopoeder, boter, bastardsuiker, eieren, slagroom |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.