27-10-06

425. Everzwijnrug met wintergroenten.

everzwijnfilet1

Benodigdheden:

* 750 gr uitgebeende wildzwijnrug
* 150 gr doorregen gerookt spek, in dunne plakjes.
* 4 aardappelen
* 2 uien
* 2 wortelen
* 2 dikke schijven schijven knolselderie
* 1 prei
* 250 ml vleesbouillon
* 1 el groene peperbolletjes
* zout
* boter

Werkwijze:

1. Verwijder het vlies van de uitgebeende rug en snijd het vlees in plakken
2. Braad in eenpan het vlees rondom aan in de boter. Zout het vlees, dek het af en zet apart
3. Pel de uien en snijd ze in niet te kleine stujkjes. Snijd de plakjes spek in reepjes.
4. Snijd de wortelen en aardappelen in plakjes, de prei in ringetjes en de knolselder in blokjes.
5. Doe de uien samen met het spek in een pan. Braad alles glazig aan.
6. Doe de groenten, de peperbolletjes en de bouillon erbij. Voeg er zout aan toe. Goed mengen en afgedekt 15 min. laten stoven.
7. Doe de vleesplakken en de jus terug in de pan. Stoof alles afgedekt in 5 tot 10 min. gaar.
8. Dien het gerecht meteen in de braadpan op. Serveer er stokbrood of geroosterd bood bij.

De commentaren zijn gesloten.