28-10-06

428. Lettersoep.

lettersoep

Benodigdheden:

* 100 gr gerookte pnacetta in blokjes
* 1 el olijfolie
* 1/2 ui fijngehakt
* 1 aardappel,in blokjes
* 1 wortel in de lengte in vieren en dan overdwars in driehoekjes gesneden
* 2 takjes seler in plakjes
* 2 kleine courgettes, in de lengte in vieren en dan overdwars in driehoekjes
* 3 tomaten, gehalveerd, ontpit en fijngehakt
* 1 l kippebouillon
* 500 gr letterpasta
* 100 gr groene bonen, in stukjes van 2 cm gesneden
* 100 gr erwten
* 200 gr kikkererwten
* zeezout en peper

Werkwijze:

1. Doe de pancetta in een bouillonketel, zet op een zacht vuur en bak tot het vet vloeibaar wordt. Voeg de olijfolie toe, verhit kortstondig en doe er dan de ui bij tot die glazig is maar niet bruin.
2. Voeg de aardappel toe samen met de wortel, selder, courgettes, tomaten en peper en zout.
3. Breng de bouillon en de pasta bij en laat sudderen. Laat ongeveer 15 min. op een laag vuur staan. Voeg de bonen toe, breng aan de kook voor 5 min.Voeg dan de erwten en de kikkererwten toe en laat dan nog eens 2- min. koken tot alle groenten gaar zijn.
4. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met peterselie en dien op met brood en kaas.

De commentaren zijn gesloten.