28-10-06

429. Kip met citroen.

kip met citroen

Benodigdheden:

* 2 kippen verdeeld over 8 stukken
* 2 teentjes knoflook
* 1 el oregano
* 3 el olijfolie
* 1 citroen
* 1 el balsamicoazijn
* peper en zout

Werkwijze:

1. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Pers de citroen en doe de helft van het sap in een kommetjes. Doe de knoflook, de olijfolie, de oregano en de balsamicoazijn bij het citroensap. Kruiden met peper en zout.
2. Leg de stukken kip in een ovenschaal en giet er het mengsel van citroensap erover. Laat 1 uur marineren. Zet de oven op 200°C.
3. Zet de ovenschaal 50 min. in de oven. Draai de stukken na 25 min. om, zodat alle kanten goudbruin zijn.
4. Schik de stukken kip in een voorverwarmde schaal. Giet het braadvocht door een fijne zeef en giet het over de kip. Serveer met gebakken aardappelen.

De commentaren zijn gesloten.