29-10-06

430. Citroenrisotto.

citroenrisotto

Benodigdheden:

* enkele saffraandraadjes
* 1,25 l hete groentbouillon
* 1 grote venkel
* 125 gr boter
* 1 gesnipperde ui
* 2 teentjes knoflook
* sap en schil van 1 citroen
* 300 gr risottorijst
* 100 ml wodka
* 50 gr gemalen parmezaanse kaas
* peper en zout

Werkwijze:

1. Week de saffraan in hete bouillon. Hak de venkel en het loof heel fijn
2. Smelt de helft van de boter in een pan, voeg ui, de venkel, knoflook, en citroenschil toe en bak 10 min. op een matig vuur, tot alles zacht is geworden. Voeg de rijst toe en roer 30 sec. tot de korrels glazig zijn.
3. Verhit ondertussen de saffraanbouillon en laat zachtjes koken. Voeg een soeplepel blouillon bij de rijst, kook en roer tot alles geabsorbeerd is. Ga zo 20 min. door met het beetje bij beetje toevoegen van de bouillon. Koken en roeren tot al het vocht is geabsorbeerd en de rijst 'al dente" is.
4. Haal de pan van het vuur, roer de overige boter, het citroensap, wodka, parmezaanse kaas, venkelloof en zout en peper erdoor, doe er een deksel op en laat 5 min. rusten.

De commentaren zijn gesloten.