06-11-06

433. Blinde vink van kabeljauw en spek in een kooljasje.

blinde  vinken1

Benodigdheden:

* 600 gr kabeljauwhaasje
* 1 plak spek van 1 cm dikte, in reepjes gesneden
* 4 geblancheerde koolbladeren
* 400 gr knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
* 2 dl groentebouillon
* 4 el olijfolie
* 2 uien, gepeld en fijn gesnipperd

Werkwijze:

1. Snijd de kabeljauw in 4 stukken
2. Verdeek het spek over de 4 stukken vis en leg ieder stuk op een koolblad
3. Rol het blad op en bind met keukentouw vast
4. Leg de blinde vinken in een ovenschotel
5. Doe de knolselderijblokjes erbij en giet de bouillon erover
6. Lepel de olie erover
7. Breng op smaak met de uisnippers en bak gedurende 12 min. in een voorverwarmde oven van 175 °C
8. Begiet enkele malen met het kookvocht voor een mooie kleur
9. Dien goed warm op

Commentaren

haha... blinde vink... mijn lievelingsgerecht...

Gepost door: de blinde vink | 06-11-06

Reageren op dit commentaar

blinde vink over welke koolsoort gaat het hier ?

Gepost door: gaston | 07-11-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.