07-11-06

434. Melanzane e pomodori al forno.

Melanzane

Benodigdheden:

* 600 gr aubergines in plakken van 1 cm gesneden
* 1 kg tomaten
* 2,25 dl olijfolie
* peper en zout
* 3 zakjes mozarella di buffela, in plakken gesneden
* 100 gr geraspte parmezaanse kaas

Werkwijze:

1. Leg, om de bittere smaak van de aubergine af te zwakken, de plakken in laagjes in een vergiet en bestrooi ieder laagje met zout. Laat het vergiet 30 min. in de spoelbak staan en uitlekken. Leg de tomatenplakken intussen uit op een keukenpapier, bedek ze met keukenpapier en laat ook uitlekken.
2. Spoel de aubergineplakken grondig onder stromend koud water zodat al het zout verwijderd is, en dep ze met keukenpapier droog.
3. Verhit 2 el olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de plakken tomaat toe en laat ze 30 sec. aan elke kant bakken. leg ze op een grote schaal en breng met peper en zout op smaak.
4. Veeg de pan met keukenpapier schoon en verhit 2 el olijfolie erin. Doe de plakken aubergines, telkens een paar tegelijk, in de pan en bak ze aan beide zijden goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de rest van de aubergines op dezelfde manier en voeg zonodig steeds olijfolie toe.
5. Vet een ruime overenvaste schaal in met een beetje olijfolie. Leg aubergines en tomaat en de mozarella in laagjes om en om in de schaal en bestrooi met parmezaanse kaas. Eindig met een laagje kaas.
6. Zet de schaal 25-30 min. in een voorverwarmde oven (180°C) tot de bovenkant goudgeel is. Dien onmiddellijk op.

De commentaren zijn gesloten.