08-11-06

436. Uiensoep met aardappelen.

uiensoep_gr

Benodigdheden:

* 4 witte uien
* 75 gr boter
* peper en zout
* 1 el bloem
* 2 aardappelen
* 1/2 l melk
* 1/2 l water
* 1/2 stokbrood
* 1 el olijfolie
* 2 el geraspte parmezaanse kaas
* 2 el geraspte pecorino
* 4 eieren

Werkwijze:

1. Pel de uien en snijd ze in blokjes. Fruit ze in een kookpan met de boter. Bestrooi ze met peper, zout en al roerend de bloem. Zorg ervoor dat de bloem niet verkleurt.
2. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en doe ze samen met de melk en het water bij de uien
3. Laat alles ongeveer een halfuurtje koken. Roer regelmatig. Maak, terwijl de soep kookt, de croutons.
4. Snijd het stokbrood in dobbelsteentjes, schik ze op een ovenschaal en besprenkel ze met een scheutje olijfolie. Zet de broodkorstjes enkele minuten onder de grill tot ze goudgeel zijn.
5. Pureer de soep tot een homogene crème en roer er de geraspte parmezaanse kaas en percorino door.
6. Breek een ei op de bodem van elk soepbord en giet er de uiensoep over. Dien de soep heel warm op, samen met de croutons.

mamamia

De commentaren zijn gesloten.