09-11-06

437. Hoge appeltaart.

appeltaart

Benodigdheden:

* 2 kruimeldegen bv van herta.
*8 grote geschilde en in dikke plakken gesneden appels
*2 dikke repen citroenschil
* 6 hele kruidnagels
* 1 kaneelstokje
*125 gr suiker

Werkwijze:

1. Vet een diepe ronde springvorm van 20 cm in. Bekleed de bodem met bakpapier, vet het paier in, bestuif het met bloem en schud de overschot eruit.
2.Leg hierop de kruimeldeeg.
3. Breng de appels, schil, kruidnagels, kaneel en suiker en 2 koppen water in een grote, afgedekte pan aan de kook, giet het vocht af en laat de appels afkoelen. Gooi de schil, de kruidnagels en kaneel weg.
4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep de vulling in de taartbodem. Bedek met de tweede kruimeldeeg cirkel, klop het resterende ei los en smeer hier de deegranden mee dicht; prik in de bovenkant met een vork. Snijd de randen bij en druk ze dicht. Bestrijk de taart met geklopt ei en bak hem 50 min.. Haal de taart na 10 min. uit de vorm.

De commentaren zijn gesloten.