10-11-06

439. Sabayon met citroen.

Sabayon

Benodigdheden:

* 5 eieren
* 2 citroenen
* 2 1/2 dl niet te droge sherry
* 100 gr sioker

Werkwijze:

1. Was de citroenen en dep ze droog met keukenpapier. Schil de citroenen en snijd de schillen in dunne lange slierten. Breng een halve liter water aan de kook en los er 20 gr suuiker in op. Voeg er de citroenslierten bij en laat 2-3 min. koken om de bitterheid te verminderen.
2. Pers de citroenen uit en houd het sap apart. Breek de eieren en doe de eigelen in een schaal die in een grote pan past. Klop met de klopper de rest van de suiker bij. Doe er ook de citroenslierten bij
3.Breng 1 liter water in de grote pan aan de kook en zet de schaal met de eigelen erin. Zet het vuur wat lager en giet langzaam en onder voortdurend klopen de sherry en de helft van het citroensap bij de eigelen. Zet het vuur nog lager en blijf de sabayon kloppen tot hij dik is.
4. Verdeel de sabayon over 4 dessercoupes en zet ca. 2 uur in de koelkast alvorens op te dienen. Druppel spaarzaam wat van de rest van het citroensap in elke coupe.

14:38 Gepost door Mamamia in Desserten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sherry, suiker, eieren, citroen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.