11-11-06

440. Aardappelcrème met zeevruchten.

mamamia

Benodigdheden:

* 1/2 kg mosselen en venusschelpen
* 2 moiddelgrote aardappelen
* 1 sjalot
* 4 el olijfolie
* 300 ml groentenbouillon
* 1/2 gla witte wij
* peper
* peterselie

Werkwijze:

1. Maak de mosselen en de venusschelpen schoon en spoel ze meermaals af onder koud stromend water.
2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de sjalot in plakjes en stoof hem in 2 el olijfolie. Voeg er dan de aardappelen en de bouillon aan toe. Kook het geheel 20-25 min.
3. Doe de zeevruchten in een kookpan met 1 el olijfolie en de witte wijn. Kook ze met het deksel op de pan tot de schelpen open zijn gegaan. Haal 3/4 van de zeevruchten uit hun schelp en houd de rest apart om te garneren.
4. Zeef het kookwater en giet het bij de aardappelen. Pureer deze en pas de smaak en consistentie van de verkregen crème naar smaak aan. Doe er ten slotte de zeevruchten (zonder schelp) bij.
5. Schep de crème in diepe borden. Versier de borden met de apart gehouden mosselen en venusschelpen, strooi er peper en peterselie over en werk het geheel af met een scheutje olijfolie.

De commentaren zijn gesloten.