12-11-06

441. Pasta met pesto van broccoli.

tn_broccoli_pasta

Benodigdheden:

* 400 gr pasta
* 500 gr broccoli
* 1 el pijnboompitten
* 1 teentje knoflook* geraspte picorino
* 2 el ricotta
* olijfolie
* zout

Werkwijze:

1. Kook de broccoli beetgaar en hou het kookvocht apart
2. Maak een pesto met de broccoli (wel enkele roosjes overhouden ter versiering), riccota, pijnboompitten, knoflook en olijfolie. Mix het geheel tot een homogene massa. Voeg daarna de geraspte picorino toe.
3. Kook de pasta beetgaar. Hou wat kookvocht over. Als de pasta klaar is, de pesto errbij, goed warm houden, eventueel wat kookvocht erbij en versieren met de overgebleven broccoliroosjes. Ter afwerking bestrooien met wat picorino.

mamamia

Commentaren

miam Prachtig blog! Ik ben honger. Welke soort van olijfolie gebruikt u? Hebt u reeds verse olijfolie geproeft? ik geloof dat het nog beter zou zijn! Ik ben Franstalig, sorry van de taal.

Gepost door: Oly | 19-11-06

Reageren op dit commentaar

heerlijk!
alleen persoonlijk komt de looksmaak er te fel door... heb maar 1 teentje gebruikt!
om het af te werken heb ik er nog tonijn bij gedaan, zalig!!! en calorie-arm!!!

Gepost door: ellen | 12-11-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.