13-11-06

444. Rundergebraad in balsamicosaus.

rundergebraad

Benodigdheden:

* 120 gr gedroogde linzen
* 4 grote stronken witloof
* 1 rode ui
* 2 kl olijfolie
* 6 takjes tijm
* peper en zout
* 4 kl limoensap

Voor het vlees:

* 600 gr rundsgebraad
* 1 kl olijfolie
* 4-5 el balsamicoazijn
* 400 ml runderfond
* 2 el romm
*1 kl maïszetmeel

Werkwijze:

1. Kook de linzen 30 min. in licht gezouten water. Snijd het witlof fijn en de ui in ringen. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg het witloof en de tijm toe en laat alles 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout en druppel het limoensap erover. Houd de bereiding warm. Giet de linzen net voor het opdienen af, breng ze op smaak met peper en zout en meng ze door het witloof.
2. Wrijf het vlees in met peper en zout en olijfolie. Bak het in de pan aan alle kanten bruin. Blus het af met de balsamicoazijn en giet de runderfons erbij. Laat deze bereiding 20 min. op laag vuur garen en keer het vlees regelmatig om.
3. Haal het vlees uit de saus en laat het in aluminiumfolie 5 min. rusten. Roer de room door de saus en laat ze 3 min. zachtjes inkoken. Leng het maïszetmeel aan met water, roer het door de sausnen breng weer aan de kook. Breng op smaak.

Commentaren

Mmmmmm.....
De foto's doen me watertanden!

Gepost door: kaatje | 14-11-06

Reageren op dit commentaar

jammer dat je die teksten gewist hebt, ik wou je er anders echt graag bij helpen. Ik vind het erg jammer dat er daar zoveel heisa rond gemaakt is... In ieder geval nog veel succes met je blog!

Gepost door: schaduw zijde | 14-11-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.