15-11-06

445. Pasta met romige snijbietjes.

tn_pasta-2409294

Benodigdheden:

* 50 gr rozijnen
* 800 gr snijbietjes
* 1 ui
* 1 knoflookteentje
* 2 el olijfolie
* zeezout
* peper
* 1 gedroogde chilipepere
* 100 ml groentebouillon
* 400 gr penne
* 50 gr pijnbommpitten
* 200 gr sojaroom
* muskaatnoot

Werkwijze:

1. Laat de rozijnen in warm water weken. Maak de snijbietjes goed schoon en snij de steeltjes met bladen in 1-2 cm brede repen. Pel de ui en knoflook en snij ze beide in blokjes.
2. In een pan olijfolie verhitten. Fruit daarin de ui en knoflook. Voeg de snijbietjes toe en op hoog vuur 1 min. al roerend mee laten garen. Doe er zout, peper en chilipepers bij. Vervolgens blussen met de groentbouillon en alles op een middelmatig vuur 10-15 min. smoren.
3. De pasta beetgaar laten koken. Giet de rozijnen af in een zeef en laat ze uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie goudbruin. Voeg de rozijnen met sojaroom bij de snijbietjes en verwarm het geheel. De groente met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.
4. Giet de pasta af, even laten uitlekken en met de snijbietjessaus vermengen. In een voorverwarmde pastaschaal met de pijnboompitten serveren.

De commentaren zijn gesloten.