17-11-06

446. Crème brûlée-brûlée.

Creme-Brulee-225b

Benodigdheden:

12,5 cl melk
* 3,5 dl room
* 125 gr suiker
* 5 eierdooiers
* 25 gr bruine suiker

Werkwijze:

1. Laat de suiker karameliseren door hem in een pannetje met een beetje water te laten smelten tot hij verkleurt. Niet roeren want anders kristalliseert de suiker. Voeg er dan de room bij.
2. Laat afkoelen
3. Vermeng de melk met de eierdooiers, voeg de karamel toe.
4. Zeef de vloeistof en doe over in kleine schaaltjes.
5. Bak op 150 °C in de oven au bain marie.
6. aat afkoelen, strooi er de bruine suiker over en karameliseer onder de grill of met een gasbrandertje tot de suiker een korstje wordt.
7. Serveer meteen.

09:00 Gepost door Mamamia in Desserten | Permalink | Commentaren (1) | Tags: melk, room, suiker, eieren, bruine suiker |  Facebook |

Commentaren

jammie lekker een goeden morgen
ik kwam hier via via langs piepen
en wat lijkt me dit een heerlijk receptje
en je hebt een leuke weblog
ik wens je een fijne dag
groetjes van weblogclub

Gepost door: nicole | 17-11-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.