19-11-06

448. Zeevruchtensauté met krokante aardappelen.

mamamia

Benodigdheden:

* 3 aadappelen
* 400 gr zeevruchten (mosselen, venusschelpen, zaagjes)
* 2 teentjes knoflook
* 3 el lijfolie
* 1/2 chilipeper
* 1 tomaat
* peterselie
* frituurolie

Werkwijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze ine blokjes van 0,5x0,5 cm. Leg ze in koud waer om het zetmeel eraf te spoelen.
2. Was intussen de zeevruchten grondig. Verwijder de baard van mosselen en spoel de venusschelpen meermaal om al het znd te verwijderen.
3. Pers de knoflook uit in een grote pan met de olie en het chilipepertje en voeg er de venusschelpen aan toe. Leg het deksel op de pan en laat de schelpen 1 min. lang op een hoog vuur stoven. Doe ook de mosselen en de zaagjes in de pan.
4. Snijd de tomaat in stukjes, doe deze bij de zeevruchten, strooi de peterselie erover en laat alles nog 5 min. stoven.
5. Frituur de aardappelen in de hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Schep de zeevruchten uit hun kookvocht en haal de helft ervan uit hun schelp. Zeef het vocht en giet het in de borden. Doe er de aardappelen en de scheldieren bij en dien op.

De commentaren zijn gesloten.