20-11-06

450. Gebakken kabeljauw met tomaten.

kabeljauw2

Benodigdheden:

* 2 tl olijfolie
* 1 ui gesnipperd
* 2 teentjes knoflook
* 450 gr tomaten, ontveld, zonder zaadjes en in blokjes
* 1 tl tomatenpuree
* 4 el droge witte wijn
* 4 el gehakte peterselie
* 4 moten kabeljauw
* 2 el gdroogde broddkruimels
* peper en zout
* gekookte nieuwe aardappelen
* een mengeling van salades

Werkwijze:

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien onder af en toe roeren 5 min.Voeg de knoflook, de tomaten, tomatenpuree, wijn en zout en peper toe en roer alles goed door.
2. Breng de saus even aan de kook, zet dan het vuur lager en kook de saus onafgedekt 15-20 min. onder af en toe roeren totdat hij indikt. Roer de peterselie erdoor.
3. Vet een ovenschaal in, leg de moten kabeljauw erin, en verdeel de tomatensaus over de vier stukken. Strooi er broodkuimels over.
4. Bak de vis 20-30 min. in de oven en bedruip hem af en toe met de saus tot de vis gaar is en de broodkruimels goudbruin zijn. Serveer hem heet met nieuwe aardappelen en een groene salade.

mamamia

De commentaren zijn gesloten.