16-12-06

462. Geroosterde sint-jakobsschelpen met gekruide aardappelen.

tn_sint-jakobsschelpen

Benodigdheden:

* 12 grote sint-jakobsschelpen, zonder koraal
* 1 el olijfolie
* peper en zout

Gekruide aardappelen:

* 500 gr aardappelen geschild
* 1 el olijfolie
* 25 gr ontpitte zwarte olijven
* 1 el fijngehakte peterselie
* enkele druppels truffelolie
* peper en zout

Werkwijze:

1. Kook de aardappelen net gaar in een pan kokend water met een snuifje zout. Giet het water af, en prak ze met een vork tot grove stukken. Voeg de olijfolie, olijven, peterselie, eventueel enkele druppels truffelolie en peper en zout toe, en meng goed.
2. Doe de sint-jakobsschelpen in een kom, voeg olijfolie en peper en zout toe. Gril de sint-jakosschelpen 1 min. aan iedere kant op een voorverwarmde grillpan. Doe ze op een bord en laat even rusten.
3. Rangschik een portie aardappelen op ieder bord, leg de sint-jakobsschelpen erbovenop en besprenkel met wat truffelolie.

De commentaren zijn gesloten.