17-12-06

463. Snoekbaars met witte botersaus.

mamamia

Bendoigdheden:

* 1 snoekbaars van ongeveer 1 kg
* 1 gesnipperde ui
* het wit van 1 prei, in ringen gesneden
* 1 fles droge witte wijn
* verse tijm, fijngehakt
* 1 citroen

Voor de witte botersaus:

* 200 gr ijskoude boter in plakjes gesneden
* 1 blokje visbouillon opgelost in 2 dl heet water
* 1 dl droge witte wijn
* 1 el balsamicoazijn
* 2 fijngesnipperde sjalotten
* 1 el olijfolie
* peper en zout

Werkwijze:

1. Was de citroen en snijd in dunne plakjes.
2. Doe de preiringen, de uisnippers en de tijm in een grote pan, bestrooi met wat peper en zout en giet er de wijn bij. Leg er de snoekbaars in en verhit tot net onder het kookpunt, zet het vuur wat lager en laat 10 min. sudderen.
3. Verhit de el olijfolie in een pannetje en stoof de gesnipperde sjalottengoudgeel in 5 min. Giet er de witte wijn en de balsamico-azijn bij en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur hoog en laat tot 1/3 inkoken. Voeg er de visfumet bij en kook op hoog vuur in tot 1/4. Klop de plakjes boter er een voor een bij. Blijf kloppen tot alle boter gesmolten is.
4. Haal de snoekbaars uit de pan, laat hem uitdruipen en schik hem op een lange schaal. Giet de helft van de botersaus naast de vis en serveer de rest in en sauspannetje. Garneer de visschotel met de citroen-schijfjes.

De commentaren zijn gesloten.