17-12-06

464. Feestelijke hapjes.

feestelijkehapjes

1. Pizza frittata.

Benodigdheden voor 20 personen:

* 20 gr boter
*60 gr fijngehakte champignons
* 1 fijngehakte tomaat, ontpeld en ontzaad
* 1 kleine fijngehakte rode paprika, ontzaad
* 1 kleine fijn gesnipperde ui
* 1 kabanossiworstje, fijngesneden
* 2 tl gedroogde basilicum
* 4 eieren
* 1,5 dl room
* 1/4 kop teraspte parmezaanse kaas

Werkwijze:

1. Oven op 180°C voorverwarmen. Champignons, tomaten, paprika, uien, kabanossi en basilicum in boter gaar fruiten.
2. Eieren goed met room en kaas mengen. Champignonmengsel toevoegen. Geheel in een beboterde ovenschaal van 20 cm gieten, 30 min. bakken. Frittata tot kamertemperatuur laten afkoelen. In kleine stukjes snijden en serveren.

~~~~~~~~~~~

2. Knoflooktoast met zalmmayonais.

Benodigdheden voor 32 stuks.

* 8 sneetjes brood,; zonder korst en in driehoekjes gesneden
* 5 el olijfolie
* 2 teentjes geperste knoflook
* 2 el extra olijfolie
* 1 paprika, ontzaad en fijngehakt
* 1 fijngesnipperde ui
* 1 tomaat, gepeld en in stukjes

Zalmmayonaise:

* 2 eierdooiers
* 2 geperste teentjes knoflook
* 2 tl citroensap
* 2 dl olijfolie
* 60 gr gerookte zalm
* peper en zout

Werkwijze:

1. Oven voorverwarmen op 180°C. Beide kanten van het brood met vermengde olie en knoflook bestrijken. Op de bakplaat leggen, 10-15 min. bakken, halverwege omdraaien. Wegzetten
2. Ui, paprika en tomaat in extra olie gaan fruiten.
3. Voor zalmmayonaise: eerst drie ingrediënten in een kleine kom mengen. Olie per theelepel erdoor roeren tot er een dikke, romige massa ontstaat.
4. Mayonaise, zalm en peper glad mixen.
5. Toast met lepel vol paprikamengsel en toefje mayonaise serveren.

~~~~~~~~~~

3. Romige kaasrol.

Benodigdheden voor ca 10 personen

* 250 gr roomkaas
* 1 kop geraspte jong-belegen kaas
* 4 lente-uitjes, fijngesnipperd
* 1/4 kop gehakt olijven
* 1/4 kop geroosterde pijnboompitten
* 1 augurk, fijngehakt
* 1 tl citroensap
* 1/2 tl tabasco
* cayennepeper
* 1/3 kop fijngehakte peterselie

Werkwijze:

1. Roomkaas in een mengkom gladroeren. Overige ingrediënten, behalve peterselie erdoor roeren.
2. Mengsel tot een rol vormen. Rol door peterselie wentelenntot hij helemaal is bedekt. In plastiekfolie wikkelen en in de koelkast zetten. Met crackers serveren.*

Commentaren

hapjes dit ziet er weer allemaal lekker uit maar wat is een kabanossiworstje en waar moet ik dat kopen? Ik heb dat nog nergens gezien denk ik, lieve groetjes

Gepost door: Paulien | 17-12-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.