18-12-06

465. Feestelijke hapjes.

feestelijkehapjes

1. Kerstomaten met pesto voor 50 stuks.

Benodigdheden:

* 1 kop versgehakte peterselie
* 2 teentjes knoflook
* 2 el pijnboompitten
* 4 el olijfolie
* 2/3 kop geraspte parmezaanse kaas
* 1/4 kop verse basiclicumblaadjes
* 15 gr boter
* peper en zout
* 500 gr kerstomaten

Werkwijze:

1. Peterselie, knoflook, pitten en olie in keukenmachine of met mixer pureren
2. Overige ingrediënten, behalve tomaten, toevoegen en goed mixen.
3. Kapjes van de tomaten snijden. Lepeltje pestomengsel op elk tomaatje scheppen. Tot gebruik in de koelkast zetten.

~~~~~~~~~~

2.Kip-fruitrolletje: voor 60 stuks

Benodigdheden:

* 8 kipfilets
* 1/2 kop fijngehakte, gedroogde abrikozen
* 1/3 kop gehakte pruimen
* 85 ml kwark
* 45 gr mix voor Franse uiensoep (pakje)
* 4 dunnen plakken ham, gehalveerd

Werkwijze:

1. Oven op 180°C voorverwarmen.
2. Bakplaat met aluminiumfolie bedekken en folie invetten. De filets tussen paltiekfolie leggen en met een deegrol platdrukken. Folie verwijderen
3. Abrilozen en water in een kleine pan koken tot abrikozen het water hebben opgenomen en zacht zijn. Van het vuur nemen. Met een houten lepel roeren, tot ze een smeerbaar mengsel vormen. Af laten koelen
4. Pruimen en kwark in een keukenmachine pureren. 5. Filets met soepmix bestrooien. Elke filet met plakje ham beleggen. 4 filets met abrikozenmengsel en 4 met pruimenmengsel bestrijken.
6. In de lengte oprollen en met garen of coctailprikkers vastzetten. Op de bakplaat leggen.
7. Voor glazuur:
gesmolten jam en boter mengen en op de rolletjes strijken. 20 min. bakken, laten afkoelen. In schijfjes snijden en serveren.

~~~~~~~~~~

3. Geglaceerde kippevleugels: voor 12 personen:

Benodigdheden:

* 2 kg kippevleugels
* 125 ml barbecuesaus uit de fles
* 125 ml abrikozenjam
* 2 el witte azijn
* 2 el sojasaus
* 2 el tomatensaus
* 1 el sesamolie
* 2 geperste teentjes knoflook

Werkwijze:

1. Vleugeluiteinden verwijderen en overtollig vet wegsnijden.
2. Barbecueaus, abrikozenjam, azijn, sojasaus, tomatensaus, olie en knoflook in een pan op klein vuur goed roeren. Over kippenvleugels gieten en goed omscheppen. Afgedekt 1 uur laten staan
3. Oven voorverwarmen op 180°C. Overtollige marinade van kip afgieten. Vleugels in een ovenschaal 45 min. bakken;( eventueel 1/2 kopje water toevoegen om aanbakken te vermijden), halverwege baktijd vleugels omdraaien.

Commentaren

foto's Ik mis de foto's bij deze hapjes. Ze klinken erg lekker, maar ik wil ook graag zien hoe het er uit ziet. Jammer

Gepost door: Sara | 07-02-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.