21-12-06

470. Sint-Jakobsnoten met vanille en saffraan.

mamamia

Benodigdheden:

* 12 sint-jakobsnoten
* 3 takken witte selder
* 4 wortelen
* 1 ui
* 1,5 dl droge witte wijn
* 1/2 dl room
* 1/2 blokje groentebouillon
* 1 el olijfolie
* 1 vanillestokje
* 1/2 kl kerrie
* 1/2 buisje saffraandraadjes
* sausbonder
* 1 potje verse bieslook
* peper en zout

Werkwijze:

1. Snipper de ui fijn
* Snij de wortelen en de selder in kleine staafjes.
3. Snij het vanillestokje middendoor in de lengte
3. Snipper de bieslook fijn.
4. Verhit 1 el olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui met de wortel- en selderstaafjes. Giet er de witte wijn bij, dek af en laat 10 min. zachtjes sudderen. Doe er de sint-jakobsnoten bij en laat nog 2 min. sudderen. Laat de bereiding niet koken.
5. Voeg dan het halve bouillonblokje toe, de room, de saffraandraadjes en het vanillestokje.Kruide met kerrie, peper en zout. Laat afgedekt nog 5 min. zachtjes sudderen.
6. Haal de vanillestokjes uit de pan. Bind eventueel lichtjes.
7. Verdeel de noten met de saus op de borden, garneer met gesnipperde bieslook en dien op met minibroodjes.

De commentaren zijn gesloten.