26-12-06

473. fazant met champagne.

mamamia

Benodigdheden:

* 1 fazant
* 2 uien
* 1 teentje knoflook
* 1,5 dl slagroom
* glas cognac
* 1 bouquet garni
* 100 gram boter
* 25 gr bloem
* 50 gr ganzelever
* 1 truffel
* 1/2 liter Champagne
* 2 wortels
* 2 eetlepels olie

Werkwijze:

1. Snij de vleugels en boutjes van de fazant af en ontbeen deze. Maak vervolgens de uien en wortels schoon en snij ze in fijne schijfjes. Schil het teentje knoflook en snij ook dit in schijfjes. Verhit de olie in een pan en sauteer ui en wortel, roer af en toe. Voeg hier de knoflook en de botten van de fazant toe. Giet er 1/2 liter Champgagne over en laat 30 minuten koken. Laat daarna afkoelen. Leg in deze marinade de stukken fazant en laat deze 48 uur trekken.2. Haal de botten en groenten uit de marinade en sauteer ze in 50 gram boter tot ze kleur hebben. Voeg de bloem toe, laat nog even mee garen en voeg dan de marinade toe. Laat 2 uur zachtjes koken.
3. Smelt ondertussen de rest van de boter in een pan en sauteer er de stukken fazant in tot ze bruin zijn. Flambeer ze met de cognac. Passeer de marinade en giet deze over de stukken fazant. Laat nog 45 minuten zachtjes smoren. Haal ze er dan uit, houd ze warm en laat het vocht wat reduceren.
4. Voeg dan de room toe en laat nog 15 minuten koken. Wrijf de ganzelever door een zeef, hak de truffel fijn en voeg beide bij de saus. Leg de stukken fazant nog even in de saus om op te warmen.

Schenk de glazen vol met de rest van uw Champagne en smakelijk!

Commentaren

Wat een heerlijk recept, super! Bedankt voor het plaatsen.

Gepost door: jan laan | 22-12-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.