07-01-07

477. Gegratineerde pompoensoep.

pompoensoep

Benodigdheden:* 3 kruimige aardappelen
* 1 dikke prei
* 2-3 el olijfolie
* 1-2 fijngehakte teentjes knoflook
* 1/2 el provençaalse kruiden
* 1 1/2 l kippenblouillon
* peper en zout
* 100 gr geraspte gruyère
* 2 tl gemalen komijn

Werkwijze:

1. Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd hem in plakken en daarna in blokjes.
2.Schil de aardappelen en sijd ze in blokjes.
3. Snijd de prei in ringen, was ze in een vergiet en laat goed uitlekken.
4. Verhit de olie in een pan en schep de pompoen, aardappelen, prei en knoflook erdoor.
5. Bak alles 4-6 min. op een zacht vuur. Schep de procençaalse kruiden erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en kook de soep gedurende 20-25 min. zachtjes gaar.
6. Pureer dit alles met de staafmixer tot een gladd, gebonden soep. Breng de pompoensoep pittig op smaak met peper en zout.
7. Schep de soep in voorverwarmde borden en strooi er de kaas en komijn over. Schuif de borden onder de hete grill en laat de kaas 2-3 min. smelten.
8. Serveer de soep met Italiaanse soepstengls omwikkeld met rauwe ham.

Commentaren

Gegratineerde pompoensoep Is het een idee om ook te vermelden hoeveel pompoen er in dit recept gaan?

Gepost door: H.Th. Martin | 29-09-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.