15-01-07

480. Vispannetje met zalm en kabeljauw.

vispannetje1

Bendoigdheden:

* 1 stengel selderij,1 kleine wortel,1 kleine wortel
* 2 grote wortelen
* 4 tot 5 preistengels
* 140 gr zalm
* 140 gr kabeljauw
* 75 ml room
* 1/2 l. visbouillon
* 20 gr maïzena
* peper en zout

Werkwijze:

1. Snijd de selderij, het wortletje en het sjalotje heel fijn. Voeg deze groenten toe aan de visbouillon en laat inkoken tot ongeveer 250 ml. Zeef de bouillon.
2. Maak vervolgens de prei en de wortlen schoon en snijd ze ook heel fijn. Wok ze gaar in wat groentbouillon.
3. Stoom intussen de zalm en de kabeljauw.
4. Doe de res van de gezeefde visbouillon bij de prei en de wortelen in de wok. Los het maïzenamengsel op in de room en bind hiermee de saus. Breng op smaak met peper en zout. Leg de vis op een bord en giet de goentesaus erover.

Commentaren

Varkenshaas in braadzak Was vanavond aan het zoeken naar gerechten die in een braadzak werden klaargemaakt en vond bovenstaand recept. Graag wil ik weten of er nog meer recepten zijn. Ik ben 80 jaar en begin nog maar pas met de computer. Bij voorbaat vriendelijk dank
rein de leur

Gepost door: rein de leur-lammers | 15-02-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.