25-01-07

481. Liefdesappeltjes met vanillesaus.

3

Benodigdheden:

* 2 grote granny smith appels
* 6 el suiker
* 3 el water
* rode en groene kleurstof voor desserts
* 100 ml vanillepudding

Werkwijze:

1. Schil de appels en laat ze heel. Haal met een speciaal lepeltje een tiental kleine bolletjes uit elke spatel. Steek ze op een houten prikkertje.
2. Maak een karamelsaus met de suiker en het gekookte water. Laat inkoken, maar zorg ervoor dat de karamel niet bruin kleurt. Giet de karamel in 2 schaaltjes: doe in het ene schaaltje enkele druppeltjes rode kleurstof en in het andere enkele druppeltjes groene kleurstof.
3. Haal de helft van de appelbolletjes door de groene saus voordat die opgestijfd is en de andere helft door de rode saus. Leg ze op een licht ingevet blad aluminiumfolie.
4. Verdeel de vanillepudding over de dessertborden, leg er de appelbolletjes in en dien onmiddellijk op.

20:02 Gepost door Mamamia in Desserten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: appelen, suiker, water, vanillepudding |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.