26-01-07

482. Garnalenkroketjes.

garnaalkroketten1

Benodigdheden:

* 1/2 blaadje gelatine
* 2 dl visfond
* 20 gr boter
* 20 gr bloem
* 1/8 dl slagroom
* 100 gr gepelde garnalen
* 1 el fijn gesnipperde peterselie
* 1 tl citroensap
* peper en zout
* 1 ei
* paneermeel
* olie om te frituren
* 1 citroen

Werkwijze:

1. Week de gelatine in koud water. Kook de fond in tot 1,5 dl .
2. Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat al roerend 1 min. zachtjes pruttelen. Voeg onder goed roeren scheutje voor scheutje de visfond en de room toe en laat 3 min. zachtjes al roerend garen.
4. Neem van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine, de garnalen, de peterselie, het citroensap, peper en zout toe. Laat de vulling afkoelen en opstijven in de koelkast.
5. Vorm van het afgekoelde mengsel vier kroketjes, wentel ze zorgvuldig door het paneermeel, haal ze door het losgeklopte ei en rol ze nogmaals door het paneermeel.
6. Laat de kroketten circa 15 min. drogen en bak ze in 4 min. in frituurvet van 180° C bruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
7. Serveer met partjes citroen.

De commentaren zijn gesloten.