28-01-07

483. Kalfsvleesrolletje met saus van lente-uitjes.

kalfsvlees

Benodigdheden:

Voor het vlees:
* 4 stukken kalfsbout
* peper en zout
* 2 teentjes knoflook
* 2 varkensnetten
* 4 el olijfolie

Voor de saus:
* 5 letne-uitjes
* 1 braadworst
* 4 el olijfolie
* 1 glas witte wijn

Werkwijze:

1. Breng het vlees op smaak met peper en zout en de fijngehakte knoflook en wikkel het in de varkensnetten. Bind deze goed vast. Leg het vlees 10 min. in de koelkast.
2. Maak de lente-uitjes schoon, spoel ze onder stromend water af en snijd ze in stukjes.
3. Bak de in stukjes gesneden worst in de olijfolie. Voeg de lente-uitjes toe en giet de witte wijn erbij. Laat 10 min. koken zonder dat u erin roert en voeg na 5 min. een beetje warm water.
4. Bak de rolletjes vlees in de pan met olijfolie, zodat het vet uit de varkensnetten door het vlees wordt opgnomen en de netten goudbruin kleuren. Serveer de gehalveerde vleesrollejes op een bedje van lente-uitjessaus, bestrooi met venkelzaad ter garnering.

De commentaren zijn gesloten.