28-01-07

484. Wortelroomsoep met scampi's.

KnolselderWortelsoep

Benodigdheden:

* 400 gr wortelen
* 1 middelgrote aardappel
* 1/2 ui
* 40 gr boter
* tijm
* peper en zout
*16 scampi's
* 1 el olijfolie
* 1 teentje knoflook

Werkwijze:

1. Was en schrap de wortelen. Snijd ze in ronde plakjes. Schil de aardappel en snijd hem in plakjes.
2. Snipper de ui en stoof hem kort glazig in een klontje boter. Doe er de gesneden aardappel en wortelen bij. Laat 5 min. zachtjes stoven en giet er vervolgens warm water bij. Kook op een matig vuur alle groenten gaar. Pureer de soep en kruid hem met tijm, peper en zout.
3. Pel de gekookte scampi's en bak ze in olijfolie gekruid met het teentje knoflook, zout en peper.
4. Serveer de wortelroomsoep warm en garneer met de scampi's.

De commentaren zijn gesloten.