11-02-07

485. Pasta met gesmolten ricotta en kruidige parmezaanse kaas.

penne-pasta

Benodigdheden:
* 350 gr penne
* 6 el olijfolie
* 100 gr pijnboompitten
* 125 gr fijngehakte raketsla
* 2 el fijngehakte verse peterselie
* 2 el fijngehakte verse basilicum
* 250 gr verse ricottakaas
* 50 gr versgeraspte parmezaanse kaas
* peper en zout

Werkwijze:

1. Kook de pasta al dente
2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, voeg de pijnboompitten toe en bak goudbruin. Zet apart.
3. Giet de pasta af, maar bewaar 4 el kookvocht, en doe beide weer terug in de pan. Voeg de pijnboompitten met de olijfolie, de kruiden, de ricotta, de helft van de parmezaanse kaas en veel peper en zeezout.
4. Dien op, op voorverwarmde borden, met de overgebleven parmezaanse kaas eroverheen gestrooid.

Commentaren

*** Prachtige blog , ik sta tijdens het weekend nogal veel in de keuken (koken voor mijn vrouwtje), ik zal hier af en toe een receptje komen afplukken . Groetjes van Jeanjean .

Gepost door: Jeanjean | 25-02-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.