27-02-07

486. Peterselieroomsoep met lompviseitjes.

peterseleiroomsoep

Benodigdheden:

* 2 bosjes gladde peterselie
* 1 prei
* 3 aardappelen
* 1 l gevogeltebouillon
* 20 cl verse room
* 50 gr boter
* 1 potje lompviseitjes
* peper en zout

Werkwijze:

1. Pluk de blaadjes peterselie, maak ze schoon en hak ze fijn.
2. Verwijder het korte worteleinde en de lange donkergroene delen van de prei, was en snijd hem fijn
3. Schil en was de aardappelen en snijd ze in grote stukken.
4. Stoof de prei en de peterselie in wat boter, doe er de aardappelen en de gevogeltebouillon bij, laat 35 min. sudderen
5. Mix de inhoud van de kookpot en voeg de verse room toe.
6. Schep wat lompviseitjes op de soep, net voor het opdienen.

De commentaren zijn gesloten.