08-03-07

492. Quiche met reblochon.

quiche

Benodigdheden:

* 1 bladerdeeg
* 1 eiwit, losgeklopt
* 300 gr rijpe reblochon
* 2 eieren
* 2 eierdooiers
* 150 ml slagroom
* 150 ml crème fraîche
* peper
* boter

Werkwijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°c. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een cirkel van 30 doorsnee en prik er wat gaatjes in met een vork.
2. Bekleed de taartvorm met bakpapier, vul hem met de taartdeeg en bak hem 10 min. voor.
3. Bestrijk de taartbodem met het eiwit. Verhoog de oven temp. tot 190° C. Verwijder de korst van de reblochon en snijd de kaas in blokjes. Klop de eieren met de eierdooiers, slagroom, crème fraîche en wat peper los in de kom. Klop de reblochon door de eierroom. Schep de vulling in de taartbodem en bak de taart 40-45 min. in het midden van de oven.
4. Laat de taart 2-3 min afkoelen en neem hem uit de vorm.

De commentaren zijn gesloten.