14-03-07

495. Kip met dragonsaus.

kip met dragonsaus

Benodigdheden:

* 500 gr kippelapjes
* 2 sjalotten
* 1 knoflookteentje
* 400 gr chanterellen
* 2 koffielepels boter
* 100 ml vetarme kippebouillon
* 100 ml droge wijn
* 1 takje dragon
* 8 eetlepels room, 5% v.g.
* gehakte peterselei
* peper en zout

Werkwijze:

1. Snijd de kippenlapjes in reepjes. Pel en hak de sjalotten en de knoflook. Maak de chanterellen schoon. Verwarm 1 koffielepel boter in een pan en roerbak de kip en de sjalot 2 min. op hoog vuur.
2. Giet er de bouillon en de witte wijn bij en voeg de dragon toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager, dek af en laat 20. min zachtjes sudderen.
3. Verwarm de rest van de boter in een antibakpan en fruit de cantherellen en de knoflook 3 tot 4 min.. Breng op smaak met peper en zout. Haal de dragon uit de pan met de kip en voeg de cantherellen en de room toe.
4. Meng en verwarm al roerend 2 min. op een middelematig vuur. Kruid naar smaak. Bestrooi met de peterselie. Serveer eventueel met gekookte pasta.

De commentaren zijn gesloten.