20-03-07

504. Quiche lorraine.

quiche_lorraine_pie

Benodigdheden:

* 1 tl boter
* 6 plakjes bacon
* 2 eieren
* 2 eidooiers
* 250 ml slagroom
* 100 gr parmezaanse kaas
* 1 bladerdeeg

Werkwijze:

1. Verwarm de oven voor op 180° C. Smelt de boter in een pan met dikke bodem op halfhoog vuur.
2. Doe de bacon in de pan en bak het lichtbruin en krokant. Verwijder met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier
3. Doe de eieren, dooiers en slagroom in een kom en klop. Kruid met peper en zout en roer er de geraspte parmezaanse kaas door.
4. Strooi de bacon in een voorgebakken taartbodem van 25 cm en giet er het roommengsel over.
5. Zet de taart voorzichtig in de oven en bak 25 min. of tot de vulling is gestold en goudbruin is. Serveer met groene salade.

De commentaren zijn gesloten.