21-03-07

505. Gevulde parika's.

gevuldepaprika

Benodigdheden:

* 4 grote paprika's
* 75 gr ongekookte rijst
* 1 kleine ui
* 4 kl olie
* 1 knoflookteentje
* 1 kl currypoeder
* 2 schijven ananas uit blik, op sap
* 2 stengels bleekselder
* 150 gr mager ham
* peterselie
* peper en zout

Werkwijze:

1. Snijd de hoedjes van de paprika. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten zonder de schil te beschadigen.
2. Breng 1,5 l licht grezouten water aan de kook.
3. Was de parik'as en leg ze 2 min in kokend water. Laat de paprika's en de hoedjes goed uitlekken in een vergiet.
4. Pel en hak de ui. Was en droog de peterselie en knip fijn. Snijd de ananas in zeer kleine stukjes. Snijd de ham in kleine blokjes.
5. Kook de rijst gaar in licht gezouten water. Verhit de olie in een pan en fruit en de uitgeperste knoflook glazig. Voeg de curry toe en laat nog even stoven.
6. Schuif de rooster in het midden van de oven en verwarm hem op 210° C.
7. Doe de ham, de bleekselder, de ananas en de peterselie bij de ui in de pan.
8. Giet de rijst af en schep de inhoud van de pan en de rijst door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
9. Vul de paprika's met het rijstmengsel, zet de hoejes erop en plaats de paprika's in een ovenschaaltje. Laat de paprika's in de oven goed warm worden en dien onmiddellijk op.

De commentaren zijn gesloten.