05-04-07

513. Tagliatelle met groene asperges en gepocheerd ei.

groene asperges

Benodigdheden:

* 60 gr tagliatelle
* 200 groene asperges
* 8 kl room
* 1 kl gehakte bieslook
* 1 kl azijn
* 2 eieren
* peper en zout

Werkwijze:

1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Laat uitlekken en houd warm.
2. Laat de asperges uitlekken, doe ze in een ovenschaal met de room en de bieslook. Dek af en zet 1 min. in de micro. Houd warm. Breng een grote hoeveelheid water aan de kook en doe er de azijn bij. Breek er de eieren in en pocheer ze gedurende 2 min. Breng met een schuimspaan het wit terug rond de eidooier. Haal de eieren met de schuimspaan uit het water en leg ze op een stuk keukenpapier.
3. Doe de tagliatelle in het midden van een schaal en leg er de gepocheerde eieren op. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel daaromheen de asperges en de saus. Dien onmiddellijk op.

De commentaren zijn gesloten.