25-04-07

522. Kruidige gamba's en tomaten.

tn_gambas

Benodigdheden:

* 1 el olijfolie
* 1 tl komijnzaad
* 2 grote groene peperes, zonder zaadjes en fijngehakt
* 1 tl kurkuma
* 250 gr gehalveerde kerstomaatjes
* 16 grote rauwe gepelde gamba's, met staart
* 125 ml kokosmelk
* 1 handvol basilicumWerkwijze:

1. Verhit de olijfolie in de pan op hoog vuur en doe er komijnzaad, pepers en kurkuma in.
2. Draai het vuur naar halfhoog, doe er na 1 min. de tomaten bij en bak nog één min..
3. Voeg de gamba's toe en bak 2-3 min. aan elke kant of tot ze roze zijn en opkrullen. Haal ze uit de pan en hou ze apart.
4. Giet de kokosmelk in de pan, kruiden met zeezout en peper en laat 1 min. sudderen.
5. Schik intussen de gamba's op de borden. Schep er de saus over en de basilicum. Serveer met gestoomde witte rijst.

De commentaren zijn gesloten.