28-04-07

523. Express St. Jakobsvruchten.

smakelijk-eten

Benodigdheden:

* 20 st_ Jakobsvruchten
* 1 kl margarine
* 2 el cognac
* 4 el room
* 1 knoflookteentje
* 10 takjes peterselie
* peper en zout

Werkwijze:

1. Wrijf de St.-Jakobsvruchten droog. Snijd erg dikke stukken middendoor.
2 Laat de boter smelten in een antiaanbakpan. Doe de vruchten erin en roerbak ze 5 min. op een hoog vuur. Haal de pan van het vuur, giet de cognac over de St-Jakobsvruchten en flambeer. Voeg de room toe, breng op smaak met peper en zout en laat 5 min. sudderen op een laag vuur.
3. Pel intussen het knofllokteentje. Was de peterselie. Hak de knoflook en de peterselie en doe het mengsel in de pan. Meng en dien warm op.

De commentaren zijn gesloten.