29-04-07

526. Mystic mango.

mango-lassi-smoothie-recepten

Benodigdheden:

* 1/2 meloen
* 1 mango
* 1/2 ananas
* 1 limoen

Werkwijze:

Pers alle ingrediënten in de sapcentrifuge en serveer met ijs. Een lekker exotisch sapje bij dit warm weer.

525. Pastaschelpjes met geitenkaas.

geitenkaasje

Benodigdheden:

* Vrije portie pastaschelpjes.
* 40 gr magere spekjes
* 40 gr pijnboompitten
* 1àà ml room
* 120 gr geitenkaas
* 1 el gehakte bieslook
* peper en zout

Werkwijze:

1. Zet de ovengrill aan. Kook de paste beetgaar in licht gezouten water en laat uitlekken. Bak de spekjes in een pan. Voeg de gehakte pijnboompitten en de roomt toe.
2. Doe de pasta in een ovenschaal. Verdeel de roomsaus met de spekjes en de pijnboompitten over de pastaschelpjes.
3. Snijd de geitenkaas in plakjes en leg die op de pasta. Grille in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi net voor het odienen met de bieslook.

10:45 Gepost door Mamamia in pastas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-04-07

524. Tiramisu met aardbeien.

tn_tiramisu met aardbeien

Benodigdheden:

* 250 gr mascarpone
* 500 gr aardbeien
* 100 mo kirsch
* 1 el zoetstofw
* 8 eiwitten
* 4 el zoetstof in poedervorm
* 16 lange vingers (koekjes)
* 1 el cacaopoeder

Werkwijze:

1. Doe de mascarpone in een kom. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Houd 8 mooie aarbeien apart voor de garnering en snijd de andere in stukjes. Meng ze in een kom met de kirsch en de zoetstof. Laat ze 1 uur weken. laat ze daarna uitlekken en vang al het sap op. Laat het sap ongeveer 2 min koken. laat afkoelen.
2. Klop de eiwitten op tot sneeuw. Meng de mascarpone met de zoetsotf en spatel er voorzichtig de eiwitten door.4. Zet 4 uur in de koelkast. bestrooi de tiramisu net voor het opdienen met het cacaopoeder.

21:12 Gepost door Mamamia in Nagerecht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

523. Express St. Jakobsvruchten.

smakelijk-eten

Benodigdheden:

* 20 st_ Jakobsvruchten
* 1 kl margarine
* 2 el cognac
* 4 el room
* 1 knoflookteentje
* 10 takjes peterselie
* peper en zout

Werkwijze:

1. Wrijf de St.-Jakobsvruchten droog. Snijd erg dikke stukken middendoor.
2 Laat de boter smelten in een antiaanbakpan. Doe de vruchten erin en roerbak ze 5 min. op een hoog vuur. Haal de pan van het vuur, giet de cognac over de St-Jakobsvruchten en flambeer. Voeg de room toe, breng op smaak met peper en zout en laat 5 min. sudderen op een laag vuur.
3. Pel intussen het knofllokteentje. Was de peterselie. Hak de knoflook en de peterselie en doe het mengsel in de pan. Meng en dien warm op.

25-04-07

522. Kruidige gamba's en tomaten.

tn_gambas

Benodigdheden:

* 1 el olijfolie
* 1 tl komijnzaad
* 2 grote groene peperes, zonder zaadjes en fijngehakt
* 1 tl kurkuma
* 250 gr gehalveerde kerstomaatjes
* 16 grote rauwe gepelde gamba's, met staart
* 125 ml kokosmelk
* 1 handvol basilicumWerkwijze:

1. Verhit de olijfolie in de pan op hoog vuur en doe er komijnzaad, pepers en kurkuma in.
2. Draai het vuur naar halfhoog, doe er na 1 min. de tomaten bij en bak nog één min..
3. Voeg de gamba's toe en bak 2-3 min. aan elke kant of tot ze roze zijn en opkrullen. Haal ze uit de pan en hou ze apart.
4. Giet de kokosmelk in de pan, kruiden met zeezout en peper en laat 1 min. sudderen.
5. Schik intussen de gamba's op de borden. Schep er de saus over en de basilicum. Serveer met gestoomde witte rijst.

22-04-07

521. Vijgen met honing.

vijgen

Benodigdheden:

* 8 vijgen
* sap en rasp van 1 sinaasappel
* 12 blaadjes munt, gescheurd
* 1 el honing
* 200 ml room
* 1/2 tl fijne suiker
* 1 el gemalen walnoten

Werkwijze:

1. Snijd de vijgen in plakken en leg ze, overlappend, op een schaal.
2. Giet er sinaasappelsap over, bestrooi met sinaasappelschil en muntblaadjes en bedruip met de honing. Zet weg
3. Doe de room, suker en walnoten in een kom en roer om.
4. Serveer de room naast de vijgen.

11:57 Gepost door Mamamia in Nagerecht | Permalink | Commentaren (0) | Tags: honing, room, suiker, sinaasappel, walnoten, vijgen, munt |  Facebook |

12-04-07

520. Gegrilde scampi met vanille.

gegrilde-scampi

Benodigdheden:

* 20 scampi's
* 1 vanilllestokje
* 4 el frambozenazijn
* 8 el olijfolie
* 1 el frambozenkonfituur

Werkwijze:

1. Spies de scampi's op een stokje en gril ze.
2. Meng de azijn met de olie, de konfituur en het merg van het vanillestokje
3. Serveer het sausje lauw bij de scampi's.

14:30 Gepost door Mamamia in Grillen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

519. Carpaccio van zalm met sinaasappel.

recepten2_02

Benodigdheden:

* 1 el honing
* 300 gr verse zalm in schijfjes
* 2 el balsamicoazijn
* 2 sinaasappelen
* sap van 1 sinaasappel
* 2 dl olijfolie
* dille
* saffraandraadjes

Werkwijze:

1. Schik de zalm op de borgen
2. Verdeel de sinaasappelen in partjes, snijd de velletje eraf en verdeel de partjes over de borden
3. Meng de honing met de azijn, het sinaasappelsap, de olijfolie en wat saffraan.
4. Overgiet het geheel ermee.
5. Versier met de dille.

11-04-07

518. Surimi- en garnalenpannetje.

garnalenpannetje

Benodigdheden:

* 2 knoflookteentjes
* 1 bosje peterselie
* 200 gr champignons
* 10 surimistaafjes
* 250 gr reuzegarnalen
* 1 kl olijfolie
* peper en zout

Werkwijze:

1. Hak de gepelde knoflook en de peterselie fijn. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
2. Snijd de surimistaafjes in blokjes en pel de garnalen.
3. Stoof de champignons met de olie in een antiaanbakpan en doe er ook de surimi en de garnalen bij. Breng op smaak met peper en zout en voeg het fijngehakte peterselie- en knoflookmengsel toe.

08-04-07

517. Aardappelschotel met kaas en bloemkool.

Aardappelschotel%20kaas

Benodigdheden:

* 1,5 kg vastkokende aardappelen
* 1 bloemkool
* peper en zout
* 2 uien
* 3 el boter
* 3 el bloem
* 250 ml slagroom
* 100 gr harde kaas
* nootmuskaat
* 4-6 plakjes ontbijtspek
* peterselie

Werkwijze:

1. Borstel de aardappels goed schoon onder stromend water, schil ze eventueel. Kook de aardappels ca. 20 min met het deksel op de pan. Laat ze schrikken en laat ze afkoelen.
2. Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes. Kook de bloemkool ca 10 min. in 500 ml water met zout. Giet de bloemkool af en vang het kookvocht op;
3. Pel snipper de ui. Fruit ze in 2 el boter. Bestrooi ze met de bloem en laat ze lichtjes bruineren. Roer het zojuist opgevangen kookvocht en de slagroom erdoorheen en laat het geheel ca 5 min. zachtjes doorkoken. Rasp de kaas en laat deze al roerend smelten in de saus. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
4. Snijd de aardappels afhankelijk van hiun grootte in tweeën of in vieren. Verdeel de aardappels en de bloemkoolroosjes over een ingevette ovenschaal. Giet de saus erover. Snijd het spek in reepjes en leg het boven op de schaal. Bak de schotel in 20-25 min goudbruin in een voorverwarmde oven op 200° C. Garneer de ovenschotel met peterselie en serveer.

516. Struisvogelrisoto.

struisvogel

Benodigdheden:

* 1 wortel
* 1 ui
* 4 takjes selder
* 2 el olijfolie
* 400g risotto rijst
* 300ml droge witte
* 1l. rundvleesbouillon
* 250g champignons
* zout
* peper
* 2 el boter
* 600g struisvogel beafstuk

Werkwijze:

1. Schil de wortel en snij deze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Was, verwijder de stelen van de selder en hak de selder fijn.
2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de wortel en de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak de rijst in ca. 3 minuten glazig. Voeg de wijn toe aan de rijst en laat de wijn op een hoog vuur verdampen. Voeg de selder en de bouillon, beetje bij beetje toe aan de rijst. laat de rijst in ca. 25 minuten gaar worden.
3. Maak de paddestoelen schoon en snij ze in plakjes. Schep de paddestoelen de laatste 10 minuten daar de rijst. Breng op smaak met zout en peper.
4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de struisvogel aan beide kanten rose. Snij de struisvogel in schuine plakken en serveer het op de risotto .

07-04-07

515. Lamskroon met tijm.

lamskroon

Benodigdheden:

* lamskroon met 8 ribbetjes
* 1 eetlepel olijfolie
* tijm
* peper en zout

Werkwijze:

1. Verwarm de oven op 210°C . Strijk de lamskroon in met olijfolie. Kruid met peper en zout en bestrooi met tijm. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C en laat het vlees gedurende 40 minuten braden.
2. Haal de lamskroon uit de oven. Versier ieder ribbetje met een takje tijm dat je met een stukje raffia vastmaakt.
3. Dit gerecht kan geserveerd worden met kroketjes. Versier elke kroket met een voorzichtig geknoopt lintje van bieslook.
4. Laat de lamskroon en de kroketten nog vijf minuten in de oven rusten voor je ze serveert.

06-04-07

514. Paastulband

paastulband

Benodigdheden:

* 25 gram roomboter
* 3 eetlepels olijfolie
* 1 theelepels gemalen kardemomfruit
* 2 eetlepels witte basterdsuiker
* 500 gram witbroodmix
* 2 takjes rozemarijn
* 50 gram pijnboompitten
* 125 gram rozijnen
* 1 sinaasappel
* 1 deciliter water

Werkwijze:

1. Sinaasappel goed schoon boenen en schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Abrikozen in stukjes knippen.

2. In een pan de sinaasappelsap met 1 dl water, rozijnen en abrikozen aan de kook brengen en circa 10 minuten zachtjes verwarmen en vocht laten verdampen. Laat dit hierna 5 minuten afkoelen.
3. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren en laten afkoelen. Rozemarijnnaaldjes van takjes ritsen en fijnhakken.
4. Tulbandvorm invetten.
5. In kom broodmix, rozemarijn, sinaasappelrasp, suiker en kardemom door elkaar mengen. Met de handmixer olie en 3 dl handwarm water erdoor mengen. Blijven mengen tot soepel en elastisch deeg ontstaat. Rozijnenmengsel erdoor mengen.
6. Het deeg tot een worst vormen en in de tulbandvorm leggen. Afdekken met aluminiumfolie en het deeg op een warme plaats circa 30 minuten laten rijzen.
7. Oven voorverwarmen op 200 °C.De tulband(met aluminiumfolie erop) in midden van oven ca. 20 minuten bakken.
8. Aluminiumfolie eraf halen en de tulband in nog circa 10 minuten goudbruin en gaar bakken.
9. Uit de oven de tulband ongeveer 5 minuten in vorm laten afkoelen. Stort de tulband op een groot bord.
10Royaal bestrooien met poedersuiker. Tulband laten afkoelen en vlak voor het serveren opnieuw met poedersuiker bestrooien.

05-04-07

513. Tagliatelle met groene asperges en gepocheerd ei.

groene asperges

Benodigdheden:

* 60 gr tagliatelle
* 200 groene asperges
* 8 kl room
* 1 kl gehakte bieslook
* 1 kl azijn
* 2 eieren
* peper en zout

Werkwijze:

1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Laat uitlekken en houd warm.
2. Laat de asperges uitlekken, doe ze in een ovenschaal met de room en de bieslook. Dek af en zet 1 min. in de micro. Houd warm. Breng een grote hoeveelheid water aan de kook en doe er de azijn bij. Breek er de eieren in en pocheer ze gedurende 2 min. Breng met een schuimspaan het wit terug rond de eidooier. Haal de eieren met de schuimspaan uit het water en leg ze op een stuk keukenpapier.
3. Doe de tagliatelle in het midden van een schaal en leg er de gepocheerde eieren op. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel daaromheen de asperges en de saus. Dien onmiddellijk op.